Vriendelijke en vakkundige tandarts
Alle tandheelkundige kennis in huis
Ruimte voor nieuwe patiënten

Tanden bleken thuis

Naast tanden bleken in onze tandartspraktijk, kunt u ook thuis uw tanden bleken met onze thuisbleekbehandeling. Zo werkt het:

  1. U komt bij ons op afspraak.
  2. We maken een afdruk van uw gebit.
  3. Vervolgens maken we een bleeklepel die op uw gebit past. Deze bleeklepel is herbruikbaar en hoeft u dus maar een keer aan te schaffen.
  4. Na een week haalt u de bleeklepels bij onze praktijk op. Ook geven we u bleekgel mee.
  5. Thuis vult u het bleekbitje met de gel en plaatst u het bitje in uw mond. U dient de bleeklepels in ieder geval 2 uur in uw mond te houden en u kunt ze ook tijdens het slapen dragen.

Dit proces herhaalt u tot het gewenste effect is bereikt. Bij de meeste mensen is het gewenste resultaat bereikt als ze de bitjes tussen de 5 en 7 keer hebben gedragen.

Voor-en-na-foto’s

 Status gebit voor het bleken van de tanden bij Tandzorg Kralingen

Foto 1: Voor het bleken

 Status gebit na het bleken van de tanden bij Tandzorg Kralingen

Foto 2: Resultaat na 8 keer de bleekbitjes te hebben gedragen.

Is thuis tanden bleken met bitje veilig?

Het is volkomen veilig om thuis uw tanden te bleken, als u geen onderliggende tandheelkundige problemen heeft zoals een tandvleesontsteking. Daarom bekijken we tijdens het eerste consult of uw gebit geschikt is voor tanden bleken.

  • Thuis uw tanden bleken is door de Consumentenbond beoordeeld als de beste bleekmethode.

Bleken met herbruikbare bitjes

De bleekbitjes zijn gemaakt van een zacht kunststof dat comfortabel zit en perfect op uw gebit aansluit. Het bitje zorgt ervoor dat uw tandvlees beschermd wordt tegen peroxide; de stof met een blekende werking.

  • Deze bleeklepels zijn op maat gemaakt en herbruikbaar waardoor u ze jaren kunt gebruiken.

Als u verwacht uw tanden vaker te bleken, is de thuisbleekmethode daarom ideaal. Na een paar bleekbehandelingen heeft u de kosten er al uit. De bleekgel kunt u bestellen in onze praktijk.

Tips voor langdurig witte tanden

U heeft zelf veel invloed op het effect van de behandeling. Door rekening te houden met onderstaande tips zorgt u dat uw gebit lang wit blijft:

  • Beperk het drinken van koffie en dranken met kleurstoffen, aangezien kleurstoffen zorgen dat uw gebit verkleurt. Ook door roken zullen uw tanden sneller weer verkleuren.
  • Poets uw tanden minstens twee keer per dag en floss uw gebit dagelijks. Tip: door ’s ochtends de onderkant van uw gebit en ’s avonds de bovenkant te flossen, verdeelt u de tijd die het kost om tanden te flossen.
  • Als u zorgt dat uw gebit schoon blijft, zien uw tanden er witter uit. Tandplak en tandsteen zorgen ervoor dat uw gebit er minder wit uitziet.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over tanden bleken bij Tandzorg Kralingen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 010 414 2248 of vul onderstaand contactformulier in. Wij helpen u graag.

Name*
E-mail address*
Phone number*
Message*