Vriendelijke en vakkundige tandarts
Alle tandheelkundige kennis in huis
Ruimte voor nieuwe patiënten

Vullingen

Voor het vullen van gaatjes maken wij gebruik van vullingen van composiet. Met composiet kan de tandarts gaatjes in tanden en kiezen in elk blijvend gebit opvullen. Daarnaast is composiet een vulmateriaal dat in vrijwel iedere kleur te plaatsen is, waardoor uw gebit zijn natuurlijke uitstraling behoudt.

 • Vullingen zijn niet te onderscheiden van uw eigen tanden en kiezen
 • Composiet voor een duurzaam resultaat
 • Vullingen van composiet versterken uw eigen tanden en kiezen

Een betrouwbare tandarts in Rotterdam

Bij Tandzorg Kralingen vindt u tandartsen met een Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registratie. Deze registratie laat zien dat onze tandartsen bevoegd en bekwaam zijn. Om deze registratie te behouden, voldoen onze tandartsen aan een aantal registratienormen. Dit betekent dat onze tandartsen:

 • Gediplomeerd zijn en een geldige BIG-registratie hebben.
 • Bij- en nascholing volgen om hun vak bij te houden.
 • Werken volgens de praktijkrichtlijnen.
 • Open en toetsbaar zijn voor collega's en patiënten.
 • Vloeiend Nederlands spreken.

Heb een hele goede beoordeling en goed advies gehad. Vandaag volgens afspraak behandeld, (heb zelfs een herinnering van de afspraak gehad) en kan nu weer lachen. Ben heel blij. ;-) Georges Feuth -- Georges Feuth

Bij Tandzorg Kralingen kunt u erop vertrouwen dat u behandeld wordt door tandartsen die de hoogste standaarden van kwaliteit en professionaliteit naleven.

Meer informatie over vullingen

 

Vullingen

Vullingen bestaan in drie soorten met elk een andere samenstelling: composiet, glasionomeer en compomeer. In onze praktijk in Rotterdam maken wij gebruik van de composiet vulling, dat is de sterkste vulling van deze vullingmaterialen.

Kosten en vergoeding

Kosten van vullingen variëren per vulmateriaal en per grootte van de vulling. Vraag onze tandarts in Rotterdam gerust naar een kostenindicatie van uw behandeling, we staan u graag te woord.

Een behandeling waarbij een vulling geplaatst wordt, zit niet in het basispakket van de zorgverzekering. Voor een vergoeding van de behandeling dient u over een aanvullende tandartsverzekering te beschikken. Bovendien is de hoogte van de vergoeding die u ontvangt afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden. Informeer voorafgaand aan de behandeling bij uw zorgverzekeraar welke tandartsbehandelingen vergoed worden.

De behandeling: een vulling plaatsen

Het plaatsen van een vulling is een kleine ingreep en kan onder een plaatselijke verdoving plaatsvinden als u angstig bent. Hieronder hebben wij de stappen van onze behandelmethode bij het plaatsen van een vulling uiteengezet.

1. De tandarts bepaalt de kleur van de vulling

Voorafgaand aan de behandeling bekijkt de tandarts welke kleur vulmateriaal het best bij uw tand of kies past. Door het gebruik van vullingen van composiet is het vrijwel altijd mogelijk om een vulling te plaatsen die overeenkomt met de kleur van uw tanden en kiezen.

2. Slijpen van de tand of kies

Om de vulling te plaatsen zal de tandarts het aangetaste deel van de tand of kies slijpen. Als het gaat om het vervangen van een vulling, wordt de oude vulling eerst verwijderd.

3. Droogleggen van de tand of kies

Voordat de vulling geplaatst wordt, legt de tandarts de betreffende tand droog. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een rubber lapje dat over de tand of kies gelegd wordt.

4. De vulling bevestigen

Om een vulling te plaatsen, dient de tandarts de tand of kies voor te behandelen met een zuur. Vervolgens brengt hij een hechtlaag aan die met belichting uitgehard wordt.

5. De vulling plaatsen

Voordat de tandarts de witte vulling plaatst, brengt hij een vulmateriaal aan op uw tand of kies. Dat gebeurt in een aantal laagjes, waarna de vulling op de hechtlaag geplaatst wordt. Met behulp van belichting hardt de vulling uit.

6. Afwerken van de vulling

De laatste stap van de behandeling is het afwerken en polijsten van de vulling.

Voordelen van composiet vullingen

Composiet vullingen bieden vele voordelen ten opzichte van andere vulsoorten. Hieronder hebben wij de voordelen voor u opgesomd.

 • Vullingen van composiet zijn in nagenoeg elke kleur te maken, waardoor ze nauwelijks van uw eigen tanden en kiezen te onderscheiden zijn.
 • Composiet vulmateriaal wordt aan uw tand of kies geplakt, zodat we geen gezonde delen van uw tand of kies hoeven weg te slijpen.
 • De plaktechniek zorgt voor een goede hechting van de vulling aan de tand of kies, waardoor uw tanden en kiezen sterker worden.

Adres- en contactgegevens

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31 a
3062 KG Rotterdam
T: 010 – 414 2248
E: info@tandzorgkralingen.nl

Openingstijden

Maandag: 08:15 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:15 - 17:00 uur
Woensdag: 08:15 - 17:00 uur
Donderdag: 08:15 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:15 - 17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten

Route

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Veelgestelde vragen vullingen

We krijgen vaak vragen van patiënten over de vullingen. De meestgestelde vragen hebben we voor u verzameld en hieronder voor u beantwoord.

Wanneer is het nodig om een tand of kies te vullen?

Als een tand of kies is aangetast door een gaatje of een deel van de tand of kies is afgebroken, is het nodig om deze te vullen.

Doet de behandeling voor het vullen van een gaatje pijn?

Tijdens de behandeling geven we u een plaatselijke verdoving. Hierdoor voelt u tijdens de behandeling geen pijn.

Wat kan ik doen om een gaatje te voorkomen?

Het is van belang dat u tweemaal daags uw tanden poetst met een fluoridetandpasta. We raden aan om gebruik te maken van een elektrische tandenborstel en na het poetsen uw tanden te flossen met een tandenstoker, rager of flosdraad. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor een controle.

Ik ben erg gespannen voor de behandeling, wat nu?

We snappen dat u het spannend vindt om naar de tandarts te gaan. U bent daar ook zeker niet de enige in. Geef voorafgaand aan de behandeling aan dat u gespannen bent, dan houden we daar rekening mee.

Afspraak maken

Wilt u graag meer informatie over onze vullingen of wilt u direct een afspraak inplannen om een gaatje te vullen? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel onze praktijk via 010 414 2248.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*