Vriendelijke en vakkundige tandarts
Alle tandheelkundige kennis in huis
Ruimte voor nieuwe patiënten

Tanden bleken

Pijnloos en veilig uw tanden bleken: bij Tandzorg Kralingen in Rotterdam kunt u zelf thuis óf in de praktijk uw tanden laten bleken. Krijg snel uw stralend witte lach terug door een van onze bleekbehandelingen. Ontdek het effect: bekijk onze voor- en nafoto's of lees alle ervaringen.

 • Veilig onder begeleiding tanden bleken
 • Tanden bleken thuis en  bleken in onze praktijk  in Rotterdam
 • Uw tanden diverse tinten witter
 • Al na 1,5 uur wittere tanden met onze behandeling in de praktijk

Direct inschrijven Maak een afspraak

Een betrouwbare tandarts in Rotterdam

Bij Tandzorg Kralingen vindt u tandartsen met een Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registratie. Deze registratie laat zien dat onze tandartsen bevoegd en bekwaam zijn. Om deze registratie te behouden, voldoen onze tandartsen aan een aantal registratienormen. Dit betekent dat onze tandartsen:

 • Gediplomeerd zijn en een geldige BIG-registratie hebben.
 • Bij- en nascholing volgen om hun vak bij te houden.
 • Werken volgens de praktijkrichtlijnen.
 • Open en toetsbaar zijn voor collega's en patiënten.
 • Vloeiend Nederlands spreken.

Super goed geholpen ! Vriendelijke tandarts (mevr Van Luijk). Tandarts legt goed uit wat zij gaat doen en stelt je met spanning goed gerust! -- Romy Vermeer

Bij Tandzorg Kralingen kunt u erop vertrouwen dat u behandeld wordt door tandartsen die de hoogste standaarden van kwaliteit en professionaliteit naleven.

Onze specialisten in Rotterdam

De tandartsen van Tandzorg Kralingen zijn gespecialiseerd in tanden bleken, waarbij uw tanden snel, veilig en pijnloos worden gebleekt. In enkele behandelingen worden uw tanden diverse tinten witter.

Mondhygiëniste Romy Augustina
Romy Augustina - Mondhygiëniste Werkzame dagen: maandag t/m donderdag
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
9

.8

Augustina, R. is 5 keer gewaardeerd en heeft een gemiddeld cijfer van 9.8.

Tandartsassistente Priscilla
Priscilla - Ortho assistente/Preventieassistente
Werkzame dagen maandag tot en met vrijdag

Prijzen van een bleekbehandeling

De prijzen van tanden bleken zijn niet vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), waardoor de tarieven van een bleekbehandeling sterk variëren per aanbieder. Laat u daarom tijdens een consult altijd goed informeren over de behandeling en bijbehorende kosten. Onze specialisten adviseren u graag over tanden bleken. Bovendien ontvangt u van ons ook een kostenindicatie bij een consult.

Hoelang duurt een bleekbehandeling en wat is het resultaat?

De tijdsduur van een behandeling hangt af van de bleekmethode. Bij een bleekbehandeling in de praktijk ziet u vaak na anderhalf uur al resultaat en bij thuisbleken duurt het in veel gevallen twee tot drie weken, voordat u het gewenst resultaat bereikt.

Voor-en-na-foto’s

 Status gebit voor het bleken van de tanden bij Tandzorg Kralingen

Foto 1: Voor het bleken

 Status gebit na het bleken van de tanden bij Tandzorg Kralingen

Foto 2: Resultaat na tien dagen thuisbleken onder begeleiding van een tandarts

Direct inschrijven Maak een afspraak

Hoe werkt tanden bleken?

Voorafgaand aan de behandeling analyseren we uitgebreid uw gebit. Wanneer uw tanden geschikt zijn voor de behandeling, reinigen we eerst het gebit. Zo bereiken we het optimale effect van het bleekproces. Vervolgens begint de bleekbehandeling. Voordat we de bleekgel aanbrengen, schermen we uw tandvlees af. Daarna brengen we de bleekgel aan en worden uw tanden gedurende twintig minuten bestraald met een lamp. Na twintig minuten brengen verwijderen we de bleekgel. Dit proces herhalen we twee of drie keer, totdat het gewenste resultaat is behaald.

Thuisbleken

Thuisbleken werkt anders dan een bleekbehandeling in de praktijk. Om thuis uw tanden te bleken dient u eerst een afdruk van uw gebit te laten maken. Op basis van de afdruk wordt een bleeklepel vervaardigd waarmee u thuis kunt bleken. Na de productie kunt u de bleeklepel in de praktijk afhalen, waarna u kunt beginnen met bleken. Thuis vult u de bleeklepel met gel en brengt u het aan in uw mond. Dit proces dient u te herhalen totdat het gewenste resultaat behaald is.

We adviseren om altijd in overleg met de tandarts thuis te bleken.

Adres- en contactgegevens

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31 a
3062 KG Rotterdam
T: 010 – 414 2248
E: info@tandzorgkralingen.nl

Openingstijden

Maandag: 08:15 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:15 - 17:00 uur
Woensdag: 08:15 - 17:00 uur
Donderdag: 08:15 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:15 - 17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten

Route

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Is elk gebit geschikt voor een bleekbehandeling?

Niet elk gebit is geschikt voor een bleekbehandeling: kronen, bruggen, vullingen en facings kleuren bijvoorbeeld niet mee tijdens het bleken. Een bleekbehandeling voor dergelijke tanden of kiezen wordt daarom afgeraden.

Wij adviseren altijd om uw gebit door een tandarts of mondhygiënist te laten beoordelen of het geschikt is voor een bleekbehandeling. De specialist zal bijvoorbeeld bekijken of uw tanden gezond zijn en vrij van gaatjes. Mocht u verkleuringen hebben, dan zal de tandarts bekijken wat de oorzaak hiervan is. Heeft u kronen of bruggen? Is het gewenste resultaat realistisch? Tanden bleken is niet altijd de beste oplossing, daarom zal de tandarts u voorafgaand aan het bleken uitgebreid adviseren en informeren over het te verwachten resultaat bij uw gebit.

Na het bleken

Na een bleekbehandeling is het glazuur van tanden en kiezen poreuzer dan normaal. Dit is tijdelijk, maar om de behandeling zo effectief mogelijk te laten werken adviseren wij om de volgende punten in acht te nemen:

 • Wacht na een bleekbehandeling minstens één uur met eten en drinken. Water drinken mag wel.
 • Nadat u één uur heeft gewacht met eten en drinken is het slim om de eerste 24 uur geen kleurstofrijke voedingsmiddelen te consumeren, zoals koffie, thee, wijn en koolzuurhoudende frisdranken. Ook roken beïnvloedt het resultaat nadelig.
 • Een goede mondhygiëne draagt bij aan het resultaat van het bleken. Poets uw tanden daarom regelmatig.

Veelgestelde vragen

Omdat we vaak dezelfde vragen krijgen over het bleken van tanden hebben we de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Kan ik ook thuis mijn tanden bleken?

Thuisbleken is ook mogelijk via de tandartspraktijk, daarom adviseren wij altijd om te bleken onder begeleiding van een tandarts of mondhygiënist. De tandheelkundig specialist kan bijvoorbeeld beoordelen of een bleekbehandeling de oplossing is voor uw gebit.

Wat is het resultaat van tanden bleken?

Het resultaat van tanden bleken verschilt per persoon, omdat de basiskleur van het tandbeen bepalend is voor het uiteindelijke resultaat. Als uw tandbeen donkerder is dan dat van iemand anders, dan zullen uw tanden ook minder wit worden. Daarnaast zullen gebleekte tanden op den duur ook verkleuren door veroudering. Verkleuring gaat sneller wanneer u rookt of kleurstofrijke eten en drinken nuttigt.

Waardoor verkleuren mijn tanden?

Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit glazuur en tandbeen en de dikte en de kleur van het tandbeen bepalen de kleur. Naarmate u ouder wordt, verkleuren uw tanden en worden ze donkerder. Ook bepaalde etenswaren en dranken zorgen voor verkleuring van tanden, zoals kleurstof bevattende etenswaren, koffie, thee, wijn, frisdrank en vruchtensappen.

Hoe lang mag ik niet eten na tanden bleken?

Ons advies is om minimaal één uur te wachten met eten en drinken. Water drinken kan geen kwaad. Daarnaast raden we af om zuurhoudende en kleurstofrijke voedingsmiddelen te nuttigen in de eerste 24 uur na de bleekbehandeling. Ook adviseren we om de eerste 24 uur niet te roken.

Is tanden bleken permanent?

Nee, op den duur zullen uw tanden weer gaan verkleuren. Het effect van tanden bleken blijft langer zichtbaar als u weinig zuurhoudende dranken drinkt of voedsel met veel kleurstoffen eet. Ook roken zorgt ervoor dat uw tanden sneller verkleuren.

Is tanden bleken pijnlijk?

Het kan zo zijn dat het gebit iets gevoeliger is na een bleekbehandeling, maar tanden bleken doet geen pijn. Tot 24 uur na de bleekbehandeling is het mogelijk dat uw tanden iets gevoeliger zijn. Heeft u na een dag nog steeds gevoelige tanden? Dan raden we u aan om contact met ons op te nemen.

Is tanden bleken schadelijk?

Nee, tanden bleken is niet slecht voor uw tanden als u kiest voor een bleekbehandeling bij een ervaren tandarts. Als u de uitgebreide instructies van onze tandarts zorgvuldig opvolgt, kan het geen kwaad om uw tanden te bleken.

Wanneer mag ik roken na tanden bleken?

We adviseren om minimaal 24 uur te wachten met roken, aangezien het gebit gevoeliger kan zijn en uw tanden door roken sneller verkleuren. Door sigarettenrook zal er een gekleurd laagje ontstaan op het tandglazuur waardoor uw tanden minder lang wit blijven. Met tandenpoetsen is dit laagje niet makkelijk te verwijderen.

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn tanden bleken?

Als u 18 jaar of ouder bent, mag u uw tanden bleken bij Tandzorg Kralingen in Rotterdam.

Contact opnemen voor een bleekbehandeling in Rotterdam

Heeft u vragen, wilt u meer informatie over tanden bleken of wilt u een afspraak maken voor een consult? Neem dan contact op via telefoonnummer 010 414 2248 of vul onderstaand contactformulier in. Wij helpen u graag.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*