Vriendelijke en vakkundige tandarts
Alle tandheelkundige kennis in huis
Ruimte voor nieuwe patiënten

Gebitsprotheses

Wanneer uw tanden niet vervangen kunnen worden door een kroon, brug of implantaat, bieden protheses een oplossing. Een plaat- of frameprothese zijn twee mogelijkheden van gebitsprotheses, waarbij uw gebit esthetisch verfraaid wordt en het zijn functie weer terugkrijgt.

Wilt u meer informatie of advies over een prothese? Neem dan contact op via onderstaande button of bel ons via telefoonnummer 010 414 2248.

Direct inschrijven Maak een afspraak

Een betrouwbare tandarts in Rotterdam

Bij Tandzorg Kralingen vindt u tandartsen met een Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registratie. Deze registratie laat zien dat onze tandartsen bevoegd en bekwaam zijn. Om deze registratie te behouden, voldoen onze tandartsen aan een aantal registratienormen. Dit betekent dat onze tandartsen:

  • Gediplomeerd zijn en een geldige BIG-registratie hebben.
  • Bij- en nascholing volgen om hun vak bij te houden.
  • Werken volgens de praktijkrichtlijnen.
  • Open en toetsbaar zijn voor collega's en patiënten.
  • Vloeiend Nederlands spreken.

Kitty van Luijk: fantastische tandarts, heel vakkundig en zeer prettig in de omgang. Had nooit angst voor de tandarts, maar toch op een gegeven moment hevige angst ontwikkeld. Zo erg, dat ik drie jaar niet naar een tandarts ben gegaan. Kreeg klachten en ja, dan moet je wel. Ben overgestapt naar Kitty en door haar benadering: vragen of het ging, of ik pijn had, stelde zij mij op mijn gemak en heeft mij zo weer van mijn angst afgeholpen. De praktijk is voor mij niet dichtbij, maar ik heb de reis er graag voor over. -- Cora Ouwendijk

Bij Tandzorg Kralingen kunt u erop vertrouwen dat u behandeld wordt door tandartsen die de hoogste standaarden van kwaliteit en professionaliteit naleven.

Plaatprotheses

Een plaatprothese is een kunstprothese van een deel van het gebit. De prothese is gemaakt van hars met dezelfde kleur als het tandvlees, zodat hij niet van de echte tanden te onderscheiden is wanneer de prothese gedragen wordt. In de plaatprothese zijn kunsttanden en –kiezen geplaatst en de gehele prothese wordt eventueel bevestigd aan eigen tanden en kiezen.

Vooraanzicht plaatprothese gebit bij Tandzorg Kralingen in Rotterdam

Vooraanzicht plaatprothese

Zijaanzicht plaatprothese gebit bij Tandzorg Kralingen in Rotterdam

Zijaanzicht plaatprothese

Frameprotheses

Een frameprothese is een stukje metaal waarop de tandvleeskleurige hars bevestigd is. Op de hars zijn de kunsttanden en –kiezen geplaatst. Frameprotheses kunnen op twee manieren in uw mond aangebracht worden: met metalen ankertjes die om tanden of kiezen klemmen of met een slotje.

Frameprothese gebit bij Tandzorg Kralingen in Rotterdam

Frameprothese bevestigd op kronen

Wat zijn de verschillen tussen plaat- en frameprotheses?

Een plaatprothese is goedkoper te vervaardigen dan een frameprothese, echter kent een plaatprothese ook een aantal nadelen. Een plaatprothese steunt op het tandvlees wat kan leiden tot klachten, omdat er tijdens het kauwen druk op wordt uitgeoefend. Een frameprothese steunt grotendeels op echte tanden en kiezen, waardoor het tandvlees meer ontzien wordt tijdens het kauwen. Daarnaast blijven etensresten gemakkelijker achter onder een plaatprothese.

Het verschilt per persoon welke prothese de beste oplossing biedt. We adviseren u om de keuze voor een bepaalde prothese te maken in overleg met een tandarts.

Adres- en contactgegevens

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31 a
3062 KG Rotterdam
T: 010 – 414 2248
E: info@tandzorgkralingen.nl

Openingstijden

Maandag: 08:15 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:15 - 17:00 uur
Woensdag: 08:15 - 17:00 uur
Donderdag: 08:15 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:15 - 17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten

Route

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Het behandeltraject van gebitsprotheses neemt zo’n vijf tot zes tandartsbezoeken in beslag. De productie van een frameprothese vraagt een aantal weken meer dan de productie van een plaatprothese. Hieronder hebben we de stappen verder uiteengezet.

1. Ruimte maken voor de prothese

De tandarts slijpt soms iets van uw kiezen geslepen om ruimte te maken voor de frameprothese. Afhankelijk van de prothese worden tanden op een andere manier bijgeslepen.

2. Een afdruk maken

Tijdens de tweede stap wordt een afdruk van het gebit gemaakt met een afdruklepel. Op basis van de afdruk kan het tandtechnisch laboratorium een gipsmodel maken, waaruit een afdruklepel met kunsthars wordt gemaakt. Vervolgens wordt deze lepel gebruikt om een nog preciezer gipsmodel te realiseren.

3. De prothese vervaardigen

Met behulp van het gipsmodel van kunsthars wordt vervolgens de plaat- of frameprothese vervaardigd.

De prothese reinigen

Het is raadzaam om een gebitsprothese dagelijks te reinigen met een daarvoor bestemd reinigingsmiddel, omdat etensresten hier gemakkelijk in achterblijven. Het gebruik van tandpasta wordt afgeraden. Onze specialisten kunnen u hier uitgebreid over informeren.

Contact opnemen met Tandzorg Kralingen in Rotterdam

Vul onderstaand contactformulier in voor een persoonlijk consult of bel onze praktijk voor meer informatie of advies. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09:00 – 17:00 uur via telefoonnummer 010 414 2248. Op zaterdag zijn we op afspraak geopend.

Contactformulier

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*