Vriendelijke en vakkundige tandarts
Alle tandheelkundige kennis in huis
Ruimte voor nieuwe patiënten

Periodieke controle in Rotterdam bij Tandzorg Kralingen

Voor een goede mondgezondheid is het belangrijk om uw gebit periodiek te laten controleren door de tandarts. Tandzorg Kralingen adviseert om elk halfjaar uw tandarts te bezoeken voor een gebitscontrole.

Tijdens de controle kijkt de tandarts naar de hele situatie van uw mond, dus niet alleen naar de tanden en het tandvlees, maar ook naar de tong en de slijmvliezen. Voor een goede diagnose is het in sommige gevallen nodig om foto’s van uw gebit te nemen. Na de gebitscontrole wordt het vervolgtraject met u besproken en indien nodig worden nieuwe afspraken voor een vervolgbehandeling gemaakt.

Direct inschrijven Maak een afspraak

Een betrouwbare tandarts in Rotterdam

Bij Tandzorg Kralingen vindt u tandartsen met een Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registratie. Deze registratie laat zien dat onze tandartsen bevoegd en bekwaam zijn. Om deze registratie te behouden, voldoen onze tandartsen aan een aantal registratienormen. Dit betekent dat onze tandartsen:

  • Gediplomeerd zijn en een geldige BIG-registratie hebben.
  • Bij- en nascholing volgen om hun vak bij te houden.
  • Werken volgens de praktijkrichtlijnen.
  • Open en toetsbaar zijn voor collega's en patiënten.
  • Vloeiend Nederlands spreken.

Ik kom al heel veel jaren 2 x per jaar bij Kitty en ik ben nog steeds blij met haar als tandarts. Vriendelijk personeel bij de afspraken balie. -- Fennie Loman

Bij Tandzorg Kralingen kunt u erop vertrouwen dat u behandeld wordt door tandartsen die de hoogste standaarden van kwaliteit en professionaliteit naleven.

Tarieven periodieke controle

De tandartstarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Een periodieke controle bestaat in veel gevallen uit meerdere behandelingen. Zo kan het nodig zijn om röntgenfoto’s te maken, het gebit te behandelen met fluoride, tandsteen te verwijderen en het gebit te reinigen.

Wordt een periodieke controle vergoed?

De vergoeding die u ontvangt voor tandartsbehandelingen is afhankelijk van uw zorgverzekering. Voor verzekerden tot 18 jaar bestaat de basisverzekering uit een pakket aan tandartsbehandelingen, waaronder de periodieke gebitscontrole. Voor verzekerden ouder dan 18 jaar is de vergoeding afhankelijk van de persoonlijke voorwaarden van de zorgverzekering. Daarom adviseren wij altijd om bij uw zorgverzekeraar te informeren welke behandelingen in uw geval vergoed worden.

Uw gebit preventief laten controleren

Om klachten aan uw gebit te voorkomen is het belangrijk om regelmatig de tandarts of de mondhygiënist te bezoeken voor een periodieke controle. Eventuele afwijkingen aan uw gebit of mond kunnen we hierdoor in een vroeg stadium ontdekken en tijdig behandelen.

Een gebitscontrole wordt uitgevoerd door de tandarts. In overleg met u zal een behandelplan opgesteld worden en indien nodig wordt u doorverwezen naar een tandheelkundig specialist, zoals de kaakchirurg of orthodontist.

Ook op controle wanneer u geen klachten ervaart

Tandzorg Kralingen adviseert om regelmatig uw gebit te laten controleren, ook wanneer u geen gebitsklachten ervaart. Diverse tandziekten ontwikkelen zich namelijk zonder dat u daar direct hinder van ondervindt.

Adres- en contactgegevens

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31 a
3062 KG Rotterdam
T: 010 – 414 2248
E: info@tandzorgkralingen.nl

Openingstijden

Maandag: 08:15 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:15 - 17:00 uur
Woensdag: 08:15 - 17:00 uur
Donderdag: 08:15 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:15 - 17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten

Route

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Veelgestelde vragen periodieke controle

We krijgen vaak vragen van patiënten over het laten uitvoeren van de periodieke controle. De meestgestelde vragen hebben we voor u verzameld en hieronder voor u beantwoord.

Wanneer heb ik een controle nodig?

Het is verstandig om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een periodieke controle. Zo kan de tandarts uw gebit goed in de gaten houden en tijdig ingrijpen bij gebitsproblemen. Ook wanneer u last heeft van bijvoorbeeld uw kies, is het verstandig om een afspraak te maken zodat de tandarts ernaar kan kijken.

Hoe lang duurt de periodieke controle bij de tandarts?

Gemiddeld duurt een controlebehandeling 10 minuten. De tandarts kijkt dan naar uw gebit en tandvlees op gebitsproblemen.

Wat gebeurt er als de tandarts tijdens de controle gebitsproblemen constateert?

De tandarts kan besluiten om het probleem in de gaten te houden. Is er een vervolgbehandeling nodig, dan stelt hij in overleg een behandelplan op. Het is mogelijk dat u wordt doorverwezen naar een specialist.

Afspraak maken voor een periodieke controle

Wilt u een afspraak maken voor een periodieke gebitscontrole? Tandzorg Kralingen in Rotterdam neemt nieuwe patiënten aan. Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel: 010 414 2248.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*