Vriendelijke en vakkundige tandarts
Alle tandheelkundige kennis in huis
Ruimte voor nieuwe patiënten

Implantaten

Wanneer u één of meerdere tanden of kiezen verloren heeft door bijvoorbeeld een wortelbreuk, na een val of wanneer de opvolger van een melktand niet aangelegd is, kan een implantaat geplaatst worden. Door een kroon, brug of klikprothese op het implantaat te plaatsen kunnen we de lege ruimte in uw gebit opvullen.

 • Deskundig plaatsen van implantaten in uw gebit
 • Persoonlijk behandelplan voor het plaatsen van implantaten
 • Gedreven team van tandheelkundig specialisten

Wij plaatsen implantaten in onze eigen tandartspraktijk; u hoeft dus niet naar een ziekenhuis. Maak een afspraak via het contactformulier of bel naar 010 414 2248.

Direct inschrijven Maak een afspraak

Een betrouwbare tandarts in Rotterdam

Bij Tandzorg Kralingen vindt u tandartsen met een Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registratie. Deze registratie laat zien dat onze tandartsen bevoegd en bekwaam zijn. Om deze registratie te behouden, voldoen onze tandartsen aan een aantal registratienormen. Dit betekent dat onze tandartsen:

 • Gediplomeerd zijn en een geldige BIG-registratie hebben.
 • Bij- en nascholing volgen om hun vak bij te houden.
 • Werken volgens de praktijkrichtlijnen.
 • Open en toetsbaar zijn voor collega's en patiënten.
 • Vloeiend Nederlands spreken.

Ben zo blij met tandarts Kitty. Na heel lang dubben of ik zou overstappen naar andere tandarts bij Kitty gekomen. Na eerst goed schoonmaken i.v.m parandontitus (wat andere tandarts niet had opgemerkt) verleden jaar implantaat gezet in onderkaak. Na zeer goede uitleg behandeling gestart met een geweldig resultaat. Dit jaar een brug geplaatst in bovenkaak. Ben zo tevreden! Een fijne no nonsens praktijk -- Tineke Verhoeff

Bij Tandzorg Kralingen kunt u erop vertrouwen dat u behandeld wordt door tandartsen die de hoogste standaarden van kwaliteit en professionaliteit naleven.

Meer informatie over implantaten

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel van titanium die in het kaakbot wordt geplaatst en de tandwortel vervangt. De tandarts plaatst de vervanger van het ontbrekende gebitselement op het implantaat. Voorbeelden van vervangers zijn een kroon, een brug of een klikprothese. Een vervanger op een implantaat is een functionele en blijvende oplossing; bovendien zijn vervangers niet van echt te onderscheiden.

Wanneer laat ik een implantaat plaatsen?

Mist u één, meerdere of al uw tanden en/of kiezen, dan bieden implantaten in combinatie met een kroon, brug of prothese een goede oplossing om de lege ruimte in uw gebit op te vullen. In de volgende situaties plaatsen wij implantaten:

 • Bij het ontbreken van één tand of kies;
  Wanneer u één ontbrekende tand of kies heeft plaatst de tandarts een kroon op het implantaat.
 • Bij het ontbreken van meerdere tanden of kiezen;
  Wanneer u meerdere ontbrekende tanden of kiezen heeft plaatst de tandarts een brug op de implantaten. Een brug bestaat uit meerdere kronen die uw ontbrekende tanden vervangen.
 • Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen;
  Wanneer al uw tanden en kiezen ontbreken plaatst de tandarts twee implantaten in uw kaakbot welke met een steg verbonden worden. Vervolgens wordt een kunst- of klikprothese op het implantaat vastgeklikt. De prothese vervangt alle tanden van uw boven- of onderkaak.

Is mijn gebit geschikt voor implantaten?

Bij iedereen die uitgegroeid is kunnen implantaten geplaatst worden. Wel zijn er bepaalde voorwaarden waar u aan dient te voldoen:

 • Er dient voldoende kaakbot aanwezig te zijn;
  Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts-implantoloog een röntgenfoto maken om te boordelen of u over voldoende kaakbot beschikt. Mocht er onvoldoende kaakbot aanwezig zijn, dan kan er kunstbot aangebracht worden voorafgaand aan of tijdens het plaatsen van implantaten.
 • Het tandvlees rondom uw eigen tanden dient gezond te zijn;
  Beoordeeld de tandarts-implantoloog dat uw tandvlees ongezond is? Dan moet u uw tandvlees eerst laten behandelen, voordat er implantaten geplaatst worden.
 • U dient bereid te zijn om implantaten regelmatig te reinigen en zo optimaal mogelijk schoon te houden en de mondhygiëniste te bezoeken.

Let op: bepaalde gewoonten, zoals alcoholgebruik en roken hebben negatieve invloed op het succes van de behandeling.

De behandeling: implantaten plaatsen

Het plaatsen van implantaten doen wij op de volgende wijze:

 1. Voordat de tandarts-implantoloog u behandelt, wordt u verdoofd.
 2. Er wordt een sneetje gemaakt in het tandvlees om het kaakbot bloot te leggen, op de plaats waar het implantaat moet komen.
 3. De tandarts-implantoloog boort een gaatje in het kaakbot en schroeft het implantaat hier in.
 4. Vervolgens plaatst hij een hoog of laag afdekdopje op het implantaat. Een hoger afdekdopje steekt na het hechten boven het tandvlees uit en een lager afdekdopje is na het hechten verborgen onder het tandvlees. De keuze voor het dopje hangt af van de behandeling. Een lager dopje wordt vervangen wanneer het implantaat in het kaakbot vastgegroeid is. Vaak is dit na enkele maanden.
 5. Zodra het implantaat geplaatst is hecht de tandarts-implantoloog het tandvlees.
 6. Twee weken nadat het implantaat geplaatst is volgt een afspraak om de hechtingen te laten verwijderen.

“Heeft u meerdere implantaten nodig, dan plaatsen we deze bij voorkeur tijdens dezelfde behandeling.”

Ervaringen

“Ik heb altijd angst gehad voor de tandarts. Sinds ik bij Tandzorg Kralingen zit is mijn angst helemaal weg. Ze doen hun uiterste best om te voorkomen dat je pijn krijgt en blijven tijdens de behandelingen met je communiceren.”

Mirko

“Mijn ervaring met de tandarts is zeer goed. Je wordt op je gemak gesteld en krijgt goede informatie over de behandeling. In 1 woord gewoon GOED!”

Stephen

“Al vele jaren patiënt, ben erg tevreden. Betrokken en geduldige tandarts die meedenkt en je op je gemak stelt. Prettige praktijk met vriendelijke assistenten!”

Linda

Na de behandeling

Na het plaatsen van de implantaten zijn napijn en de eventuele zwelling minimaal, waardoor u de volgende dag uw dagelijkse activiteiten al kunt hervatten. Mocht uw gebit gevoelig zijn na de behandeling, dan kunt u hier uiteraard pijnstillers tegen nemen. De tandarts-implantoloog kan u uitgebreid adviseren over de beste maatregelen.
Wanneer u onze praktijk na de behandeling verlaat, zorgen wij altijd voor een tijdelijke voorziening in uw mond. Daardoor verlaat u onze praktijk nooit zonder missende tand of kies.
Twee tot zes maanden na het plaatsen is het implantaat vastgegroeid in het bot. Vervolgens beginnen wij met de realisatie van een kroon, brug of klikprothese.

Nazorg

Een goede mondhygiëne, grondige reiniging en periodieke controle door de tandarts zijn belangrijk na het plaatsen. De tandarts-implantoloog zal een afspraak met u maken om uw gebit na de behandeling te beoordelen. Hierbij zal hij kijken naar:

 • De gezondheid van uw tandvlees;
 • De status van het kaakbot rondom de implanta(a)t(en);
 • De status van de kroon, brug of kunst- of klikprothese.

Kosten van implantaten

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt de tarieven voor tandheelkundige zorg landelijk vast. De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van het aantal implantaten en uw zorgverzekering. Na de eerste afspraak ontvangt u een persoonlijk behandelplan, incl. kostenindicatie. Hierin staat een overzichtelijke begroting van de kosten van uw behandeling.
Hieronder staan de meest voorkomende behandelingen rondom implantaten en de daarbij behorende prijzen vastgesteld door de NZa. Bekijk alle tarieven.

J001 Overheadkosten implantaten, en peri-implantitis chirurgie € 199,68
J002 Overheadkosten pre-implantologische chirurgie € 113,01
J010 Onderzoek ten behoeve van de indicatiestelling voor de implantologische behandeling € 73,71
J040 Plaatsen eerste implantaat, per kaak € 259,60
J057 Kosten implantaat € 366,12
H90 Voorbereiding praktijkruimte ten behoeve van chirurgische verrichtingen vallend onder onderdeel B. € 66,49
R34 Kosten kroon op implantaat € 865,98

 

Vergoeding

De basisverzekering vergoedt enkel in bepaalde gevallen de kosten voor implantaten. Uitsluitend bij ernstige groei- of ontwikkelstoornissen komt u in aanmerking voor een vergoeding. Beschikt u over een aanvullende tandartsverzekering, dan worden implantaten in veel gevallen (gedeeltelijk) vergoed.

Adres- en contactgegevens

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31 a
3062 KG Rotterdam
T: 010 – 414 2248
E: info@tandzorgkralingen.nl

Openingstijden

Maandag: 08:15 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:15 - 17:00 uur
Woensdag: 08:15 - 17:00 uur
Donderdag: 08:15 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:15 - 17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten

Route

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Veelgestelde vragen implantaten

We krijgen vaak vragen van patiënten over implantaten. De meestgestelde vragen hebben we voor u verzameld en hieronder voor u beantwoord.

Is een implantaatbehandeling pijnlijk?

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u een plaatselijke verdoving. Hierdoor voelt u tijdens de behandeling geen pijn.

Hoelang duurt een implantatenbehandeling?

De duur van de behandeling hangt af van de complexiteit van de behandeling en het aantal implantaten. Voorafgaand maken we een behandelplan en kan de implantoloog u meer vertellen over de beoogde tijd. Wanneer een implantaat gezet is, duurt het nog tussen de 6 weken en enkele maanden voordat het is vastgegroeid. Daarna kunnen we de kroon, brug of het klikgebit plaatsen.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Na de behandeling kunnen er zwellingen en verkleuringen ontstaan. Daarnaast kunt u napijn ervaren, hier krijgt u medicatie voor. Deze verschijnselen zijn normaal. Wanneer u zich zorgen maakt over uw herstel kunt u altijd contact opnemen met de implantoloog.

Afspraak maken voor implantaten

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken voor het plaatsen van een implantaat? Neem dan contact met ons op via 010 414 2248 of vul het onderstaande afspraakformulier in.

Bent u al patiënt bij ons?*
Voornaam*
Achternaam*
Geboortedatum*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Voorkeursdatum afspraak
Voorkeur dagdeel
Vraag/opmerking