Vriendelijke en vakkundige tandarts
Alle tandheelkundige kennis in huis
Ruimte voor nieuwe patiënten

Slotjesbeugel

Een slotjesbeugel is een ideale oplossing om scheve tanden recht te zetten met als eindresultaat een mooie glimlach. Dit type beugel is een van de meest bekende toepassingen om tanden recht te zetten. Een slotjesbeugel bestaat uit zogenoemde brackets of blokjes die op de te behandelen tanden komen. De slotjes zijn van metaal gemaakt en worden afzonderlijk op iedere tand geplaatst. Wilt u meer weten over deze tandheelkundige behandeling? Neem gerust contact op met Tandzorg Kralingen.

Direct inschrijven Maak een afspraak

Wat is een slotjesbeugel?

Een slotjesbeugel is een beugel die uit metalen slotjes ofwel brackets bestaat. De behandeling bestaat uit het vastplakken van de slotjes op tanden en kiezen. Er komt door de slotjes van de beugel een metalen draad, zodat er een geheel ontstaat. De dikte van de draad varieert en de slotjes zijn van metaal gemaakt.

Overigens is er ook een variant beschikbaar in de vorm van een keramische blokjesbeugel die door de witte blokjes minder opvallend aanwezig is. De keramische beugel heeft echter als nadeel minder sterk te zijn en er bestaat het risico op verkleuring. Bovendien zijn witte blokjes duurder.

Slotjes op bovengebit en ondergebit

In de meeste situaties komt zowel op de tanden en kiezen van het bovengebit als op het ondergebit een slotjesbeugel. De metalen draad kenmerkt zich door een veerkrachtig karakter en duwt de tanden in de gewenste positie. Een slotjesbeugel is niet uitneembaar en wordt dan ook constant gedragen. In uitzonderlijke situaties komen er alleen blokjes op enkele van de tanden in het gebit. 

Na een controle is het mogelijk dat u wat napijn of gevoeligheid ervaart. Dit komt doordat we het oude draad vervangen hebben voor een nieuw draad, dat de tanden weer verder in de gewenste positie drukt. Na afloop van de behandeling komt er een spalkje achter uw gebit om de tanden op de juiste positie te houden.

Werkwijze Tandzorg Kralingen

Eerste consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats om te kijken of een slotjesbeugel de geschikte beugel is bij de mondsituatie. Bij geschiktheid volgt een behandelplan en worden er röntgenfoto’s en lichtfoto’s genomen. Het maken van een gebitsmodel is eveneens een onderdeel van de behandeling.

Beugel plaatsen

Er volgt een afspraak voor het plaatsen van de slotjesbeugel. Na de plaatsing duurt het tot een week voordat u gewend bent aan de beugel.

Periodieke controles

U komt periodiek terug voor de controlebehandeling en na gemiddeld twee jaar krijgt u een spalkje achter de tanden voor een blijvend mooi resultaat.

Kosten slotjesbeugel

De tarieven voor het laten plaatsen van een slotjesbeugel zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van het plaatsen van de blokjes op zowel het ondergebit als bovengebit of alleen op enkele tanden. Naar aanleiding van het eerste consult is het mogelijk om u inzicht te geven in de kosten op basis van een begroting. 

Vergoeding slotjesbeugel

Het is niet standaard dat de kosten voor een slotjesbeugel voor iemand jonger dan 18 vergoed worden vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie over de vergoedingen raden we aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Uw betrouwbare tandarts in Rotterdam

Bij Tandzorg Kralingen werken tandartsen die opgenomen zijn in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT). Dit betekent dat onze tandartsen bekwaam en bevoegd zijn en aan hoge kwaliteitsnormen voldoen. Bovendien bent u ervan verzekerd dat onze tandartsen steeds aan de actuele registratienormen voldoen om in het KRT geregistreerd te blijven staan. Bij Tandzorg Kralingen bent u ervan verzekerd in vertrouwde handen te zijn bij tandartsen die op een professionele en betrokken manier de hoogste kwaliteit leveren.

Contact opnemen met Tandzorg Kralingen

Wilt u meer weten over een slotjesbeugel? Neem dan gerust contact met ons op en bel naar 010 414 2248. Ook voor andere vragen of meer informatie over het laten plaatsen van een slotjesbeugel staan wij graag voor u klaar. Staat u nog niet ingeschreven bij Tandarts Kralingen? Schrijf u dan direct in.

Direct inschrijven Maak een afspraak

Adres- en contactgegevens

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31 a
3062 KG Rotterdam
T: 010 – 414 2248
E: info@tandzorgkralingen.nl

Openingstijden

Maandag: 08:15 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:15 - 17:00 uur
Woensdag: 08:15 - 17:00 uur
Donderdag: 08:15 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:15 - 17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten