Vriendelijke en vakkundige tandarts
Alle tandheelkundige kennis in huis
Ruimte voor nieuwe patiënten

Facings

Facings zijn de oplossing om uw gebit er weer verzorgd en natuurlijk uit te laten zien. Een facing vult spleetjes op, repareert afgebroken tanden, maakt bruine tanden wit en verfraait uw gebit. Bij Tandzorg Kralingen in Rotterdam plaatsen nieuwe facings, maar we helpen u ook graag bij het vervangen van facings.

Wilt u meer weten over facings of een afspraak inplannen bij de tandarts? Neem dan contact met ons op:

Direct inschrijven Maak een afspraak

Een betrouwbare tandarts in Rotterdam

Bij Tandzorg Kralingen vindt u tandartsen met een Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registratie. Deze registratie laat zien dat onze tandartsen bevoegd en bekwaam zijn. Om deze registratie te behouden, voldoen onze tandartsen aan een aantal registratienormen. Dit betekent dat onze tandartsen:

 • Gediplomeerd zijn en een geldige BIG-registratie hebben.
 • Bij- en nascholing volgen om hun vak bij te houden.
 • Werken volgens de praktijkrichtlijnen.
 • Open en toetsbaar zijn voor collega's en patiënten.
 • Vloeiend Nederlands spreken.

Heel blij met deze tandarts! Je wordt niet op onnodige kosten (bijv. röntgenfoto's) gejaagd wat bij andere praktijken waar ik ben geweest wel vaak is gebeurd, en deze tandarts is er in geslaagd om 2 hele mooie tanden te maken wat volgens mijn vorige tandarts onmogelijk zou zijn. Daarnaast werd ik bij een spoedgevalletje de volgende ochtend nog geholpen. :) -- Nerissa Teeuwen

Bij Tandzorg Kralingen kunt u erop vertrouwen dat u behandeld wordt door tandartsen die de hoogste standaarden van kwaliteit en professionaliteit naleven.

Facings voor een compleet en stralend gebit

Facings zijn de oplossing voor spleetjes tussen de tanden, afgebroken hoekjes of oneffenheden in het gebit. Met facings worden de onvolmaaktheden in uw gebit op een snelle en effectieve manier hersteld of weggewerkt met als resultaat een natuurlijk en verzorgd gebit.

Voor- en-na-foto’s facings

 • Gebit voor facings
  Foto 1: Twee afgebroken tanden door een val
 • Gebit na facings
  Foto 2: Twee facings van composiet als reparatie van de afgebroken tanden
 • Gebit met bruine voortanden - voor facings
  Foto 1: Twee bruine voortanden
 • Wit gebit na facings
  Foto 2: Twee facings van composiet als duurzame vervanging van de bruine tanden

Hoe gaat de behandeling voor facings?

De behandelmethode voor facings verschilt per materiaal. Een facing van composiet wordt in één behandeling aangebracht en voor een porseleinen facing zijn minimaal twee tandartsbezoeken noodzakelijk, omdat de facing door een tandtechnisch laboratorium gemaakt moet worden. Lees de ervaringen met facings van onze patiënten op de pagina facings ervaringen.

De behandeling van composiet facings

Concreet bestaat de behandeling voor een facing van composiet uit de volgende stappen:

 1. Kiezen van de kleur van de facing
  In overleg met u bepaalt de tandarts de juiste kleur van de facing. In veel gevallen kan de tandarts direct het effect van de gewenste kleur laten zien.
 2. Afslijpen van de tand
  Indien nodig slijpt de tandarts een laagje van het tandoppervlak af om ruimte te creëren voor de facing.
 3. In vorm brengen van de facing
  Na het slijpen behandelt de tandarts de tand met een zuur en brengt hij een hechtlaag aan op de tand. Hierop wordt de composiet facing geplaatst.
 4. Bewerken van de facing
  Tijdens de laatste stap van de behandeling bewerkt de tandarts de composiet door het in de juiste vorm te brengen. Vervolgens beschijnt hij het met een blauw licht waarmee de composiet uithardt.

De behandeling van porseleinen facings

De behandeling voor een porseleinen facing verloopt anders en bestaat uit de volgende stappen:

 1. Kiezen van de kleur van de facing
  Wederom bepaalt de tandarts in overleg met u de juiste kleur van de facing. Vervolgens wordt de facing door het tandtechnisch laboratorium vervaardigd.
 2. Afslijpen van de tand
  Bij een porseleinen facing moet de tandarts in veel gevallen meer tand wegslijpen dan bij een facing van composiet, waaronder het glazuur. Een facing van porselein moet namelijk minimaal een halve millimeter dik zijn.
 3. In vorm brengen van de facing
  De tandarts maakt een afdruk van de tand, waarna de facing op maat wordt gemaakt door het tandtechnisch laboratorium.
 4. Aanbrengen van de facing
  Wanneer de facing door het laboratorium vervaardigd is, dient u voor een tweede behandeling naar de praktijk te komen. Tijdens deze behandeling plakt de tandarts de facing met een hechtlaag aan de tand.

Wat is een facing?

Een facing is een tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts kan beide materialen gebruiken om het gebit esthetisch te verfraaien door het op de echte tand te plakken.

Porseleinen facing

Het voordeel van een facing van porselein is dat deze veel minder gevoelig is voor aanslag van bijvoorbeeld koffie en thee dan een facing van composiet. Tevens geeft een porseleinen facing vaak een esthetisch mooier eindresultaat.

Composiet facing

Bij het aanbrengen van facings van composiet hoeft de tandarts doorgaans minder van de eigen tand weg te slijpen dan bij een porseleinen facing. Ook het uiteindelijke resultaat van composiet facings is beter te voorspellen.

Facings kosten

Het materiaal van de facing is grotendeels bepalend voor de uiteindelijke kosten. De kosten van een facing van composiet zijn bijvoorbeeld aanzienlijk lager dan die van een porseleinen facing. Het materiaal en het arbeidsintensieve werk van het tandtechnisch laboratorium maken dat de kosten van een facing van porselein hoger zijn dan een facing van composiet. U moet rekenen op ongeveer de volgende kosten:

Omschrijving Facings kosten
Facing van composiet € 100,- tot € 150,- per tand of kies
Facing van porselein € 450,- tot € 900,- per tand of kies

Laat u altijd goed informeren en vraag de tandarts naar een kostenindicatie van de facing(s). Meer informatie over de kosten van facings leest u op de pagina facings kosten.

Vergoeding facings

Het plaatsen van facings wordt door de basisverzekering niet vergoed. Bent u aanvullend verzekerd? Dan kan het zijn dat u recht heeft op een gehele of gedeeltelijke vergoeding. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Adres- en contactgegevens

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31 a
3062 KG Rotterdam
T: 010 – 414 2248
E: info@tandzorgkralingen.nl

Openingstijden

Maandag: 08:15 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:15 - 17:00 uur
Woensdag: 08:15 - 17:00 uur
Donderdag: 08:15 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:15 - 17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten

Route

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Veelgestelde vragen over facings

Hieronder beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen over facings. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Hoelang blijven facings zitten?

Gemiddeld gaat een facing ongeveer vijf tot tien jaar mee. De levensduur van een facing is echter wel afhankelijk van uw leefpatroon; verkleuring treedt bijvoorbeeld sneller op door koffie, thee en roken. Daarnaast slijten/beschadigen facings sneller bij tandenknarsen of nagels bijten.

Is een facing voor iedereen geschikt?

Indien uw tandvlees gezond is, dan is het in de meeste gevallen mogelijk om facings te plaatsen. Facings worden afgeraden aan mensen die nagelbijten of tandenknarsen, omdat facings hierdoor sneller slijten en beschadigd kunnen raken.

Kan ik met een facing alles eten?

Met een facing kunt u normaal eten en bijten. U moet echter oppassen met het bijten op harde dingen, zoals nootjes, een zuurtje of een pen.

Doet het plaatsen van een facing pijn?

Het plaatsen van een facing doet normaliter geen pijn. Bij het slijpen van het glazuur komt de tandarts minder diep dan bijvoorbeeld bij het boren van een tand. Soms is het echter nodig om eerst een reparatie aan uw tand uit te laten voeren. In dat geval kunt u behandeld worden onder een plaatselijke verdoving.

Brengt het plaatsen van facings risico’s met zich mee?

Direct na het plaatsen van de facing kan de tand iets gevoeliger zijn voor temperatuurverschillen, maar facings leveren normaal gesproken geen complicaties of risico’s op.

Contact opnemen met Tandzorg Kralingen in Rotterdam

Heeft u andere vragen over facings of wilt u een afspraak maken bij Tandzorg Kralingen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 010 414 2248 of maak online een afspraak.

Direct inschrijven Maak een afspraak