Composiet facings

Facings van composiet kunnen helpen om een natuurlijke en gezonde uitstraling van het gebit te creëren. Composiet facings zijn eenvoudig op de tanden te plaatsen om spleetjes, verkleurde tanden, scheve tanden of afgebroken hoekjes te herstellen. Bij het plaatsen van composiet facings gaat weinig tot geen tandweefsel verloren. De tandarts plaatst de facings in slechts één behandeling.

Wilt u meer weten over facings van composiet of een afspraak maken voor een consult? Neem dan gerust contact met ons op.

Afspraak maken Bel: 010 - 414 2248

Composiet facing plaatsen

Het plaatsen van composiet facings is een eenvoudige en snelle behandeling. Door het plakken van dunne schildjes op de tanden herstelt de tandarts beschadigde, scheve of verkleurde tanden. Het plaatsen van facings van composiet heeft diverse voordelen.

De voordelen van composiet facings

  • Facings van composiet zijn relatief goedkoop
  • Er gaat weinig tot geen tandweefsel verloren
  • Composiet facings zijn in één behandeling te plaatsen
  • Vaak vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering

Tarieven composiet facings

Facings van composiet zijn een veilige en voordelige oplossing voor een gezonde uitstraling van het gebit. De prijs van facings is onder andere afhankelijk van het materiaal van de facings en het aantal facings dat de tandarts plaatst. Hieronder vindt u een indicatie van de kosten voor het plaatsen van composiet facings. Neem voor een specifieke prijsindicatie gerust contact met ons op door te bellen naar 010 414 2248.

Omschrijving Prijs composiet facing
Facing van composiet €100,- tot €150,- per tand of kies

Voor-en-na-foto's composiet facings

Twee afgebroken tanden door een val

Twee bruine voortanden

Gerepareerd met facings van composiet

Facings van composiet als duurzame vervanging

Adres- en contactgegevens

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31a
3062 KG Rotterdam
T: 010 – 414 2248
E: info@tandzorgkralingen.nl

Openingstijden

Maandag: 08:15 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:15 - 17:00 uur
Woensdag: 08:15 - 17:00 uur
Donderdag: 08:15 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:15 - 17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten

Route

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

 

Veelgestelde vragen over composiet facings

Wat kosten composiet en porseleinen facings?

De kosten voor het plaatsen van facings zijn afhankelijk van uw situatie en het materiaal facing dat u wilt. Neem voor een persoonlijke kostenberekening contact op met Tandzorg Kralingen te Rotterdam door te bellen naar 010 414 2248. Hieronder vindt u een indicatie van de prijzen van een composiet facing en een porseleinen facing.

Omschrijving Prijs facing
Facing van composiet €100 tot €150 per tand of kies
Facing van porselein €450 tot €900 per tand of kies

Wordt mijn composiet facing vergoed?

De tarieven voor facings worden jaarlijks landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Composiet facings worden meestal (deels) vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar tot welk bedrag de tandartsverzekering de composiet facings vergoedt.

Hoelang gaan composiet facings mee?

De levensduur van uw composiet facings zijn afhankelijk van uw eet- en drinkpatroon en uw mondhygiëne. Gemiddeld gaan facings van composiet zo’n vijf tot tien jaar mee. Porseleinen facings gaan gemiddeld vijftien tot vijfentwintig jaar mee.

Doet het plaatsen van composiet facings pijn?

Het plaatsen van composiet facings is een eenvoudige en snelle behandeling die doorgaans geen pijn doet. De tandarts slijpt weinig tot geen tandweefsel weg van de tand. In sommige situaties is het nodig om eerst een reparatie aan de tand uit te laten voeren. In dat geval is het altijd mogelijk om een plaatselijke verdoving te krijgen.

Contact opnemen met Tandzorg Kralingen

Voor meer informatie over composiet facings of het maken van een persoonlijke begroting op basis van de mogelijkheden voor uw gebit, nodigen we u graag uit voor een consult. Maak daarvoor een afspraak bij Tandzorg Kralingen te Rotterdam