Facings kosten

De kosten van het plaatsen van facings zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het materiaal waarvan de facings zijn gemaakt. Het aantal facings dat geplaatst moet worden bepaalt ook de kosten van de facings. U ontvangt daarom na de intake altijd een begroting afgestemd op uw persoonlijke wensen en situatie. Neem voor meer informatie over de kosten van facings gerust contact op met Tandzorg Kralingen Rotterdam. U kunt ook direct een afspraak maken.

Wat zijn de kosten van facings?

Sinds 1 januari 2013 zijn de kosten van facings wettelijk vastgesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn de kosten bij iedere tandarts gelijk. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. De kosten voor de behandeling voor het plaatsen van facings zijn afhankelijk van het aantal facings, het materiaal van de facings en de techniekkosten. Hieronder vindt u een indicatie van de prijs van het plaatsen van facings.

Omschrijving Facings kosten
Facing van composiet € 100,- tot € 150,- per tand of kies
Facing van porselein € 450,- tot € 900,- per tand of kies

Prijs porseleinen facings

De kosten van porseleinen facings zijn hoger dan de kosten van facings van composiet. Porselein is een zeer duurzaam materiaal en blijft langer mooi dan composiet. Voor het plaatsen van porseleinen facings zijn twee korte behandelingen nodig.

Prijs composiet facings

De prijs van facings van composiet is lager dan de prijs van facings van porselein, in verband met de levensduur en de kosten van het materiaal. Daarnaast plaatsen we composiet facings in slechts één behandeling.

Facings vergoed

De meeste verzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende tandartsverzekering een deel van de kosten van facings. Het huidige basispakket vergoedt de kosten van facings niet. Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft, vergoedt de verzekeraar in de meeste gevallen 70 tot 80% van de facings kosten. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoeveel uw exacte vergoeding bedraagt.

Maak een afspraak voor facings

Bij een eerste intake voor het plaatsen van facings bekijkt de tandarts uw gebit en bespreekt zij de mogelijkheden voor het plaatsen van facings. Daarnaast krijgt u een begroting die is afgestemd op uw wensen en persoonlijke situatie. Maak een afspraak bij Tandzorg Kralingen Rotterdam via 010 414 2248 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Lees wat onze patiënten ervaren op de pagina facings ervaringen.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst